top of page
  • Foto van schrijverZia Elohka

Echte vrijheid

Deze kaars wilde tijdens de eerst live stream vanuit de tempel niet echt branden. Maar na een kleine operatie heeft hij weer een prachtige vlam. Ik heb hem aan gelaten en vandaag brandt hij voor de mensen die gefrustreerd en boos zijn omdat zij in hun vrijheid worden beperkt. Na nu alweer ruim 20 jaar ontzettend beperkt te zijn in mij beweging, kan ik uit persoonlijke ervaring wel iets over werkelijke vrijheid zeggen. Vrijheid zit niet in waar je allemaal naar toe kunt gaan, in wat je allemaal kunt doen. Echte vrijheid zit in je hoofd! Vrijheid is de mogelijkheid om alles om te kunnen gooien en het anders te doen. Vrijheid is de mogelijkheid om iets ook eens van een andere kant te kunnen bekijken. Dus bekijk het eens van deze kant:

Hoe vrij was je eigenlijk in je gewone leventje? Altijd aan het rondrennen omdat je ergens bij moet zijn, is dat dan vrijheid? Elke dag hetzelfde ritme, hetzelfde stramien, is dat dan vrijheid? Elke week op vaste dagen naar de sportclub, naar het cafë, naar het bos, is dat dan vrijheid? Wat een zee van mogelijkheden ligt er nu niet voor je om eens iets heel anders te gaan doen!

Vrijheid betekent kunnen kiezen hoe je geestelijk met een situatie omgaat. Vrijheid is jezelf niet te laten beperken door emoties, die sowieso altijd maar tijdelijk blijken te zijn. Vrijheid zit in jou, het is niet buiten jou te vinden! De kaars brand vandaag voor het vlammetje van echte geestelijke vrijheid dat ook in jou brandt. Misschien is het heel klein, zoals gisteravond ook bij deze kaars. Maar met een beetje aandacht kan je het laten groeien en opflakkeren!

De komende tijd wordt deze kaars elke 3 dagen aangestoken tijdens een live stream op Facebook. Om kracht licht en moed te sturen naar iedereen die dit in deze vreemde tijden nodig heeft. Iedereen kan intenties inbrengen, of namen doorgeven, die dan worden voorgelezen. Stuur een berichtje via de website, of reageer op Facebook in het event: LIVE STREAM GEBED VANUIT DE TEMPEL VAN DE GODIN

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page