top of page
De tempel.jpg

De Tempel

Over de tempel

Een tempel is een krachtplaats waar door aandacht, gebed en rituelen een kanaal is ontstaan tussen de wereld van de mensen en die van de Goden. Het is een veilige haven voor mensen die zich willen openstellen voor contact met dat wat vaak zo onbegrijpelijk is en zoveel groter is dan wij zelf.

Impressies van speciale bijeenkomsten door Sue Armstrong

De tempelenergie nodigt uit tot meditatie, contemplatie en zinvolle conversatie.

De tempel van de Godin in Amsterdam is een plek waar pagans en niet-pagans terecht kunnen met vragen die vaak maar moeilijk ergens anders gesteld kunnen worden. Hier kan je praten over zaken die werkelijk belangrijk voor je zijn. 

De deur staat open voor iedereen die behoefte heeft aan meer diepgang, een luisterend oor, nieuwe inspiratie,

of gewoon het ontmoeten van gelijkgestemden.

Misschien voel je je geroepen door een Godin of God en weet je niet goed hoe je daarop kunt reageren. Misschien ben je vastgelopen op je spirituele pad, of sta je net aan het begin daarvan. In de Tempel van de Godin krijg je handvatten aangereikt om weer verder te komen en advies dat is gebaseerd op jarenlange ervaring.


Je mag natuurlijk ook gewoon langskomen voor de gezelligheid, er wordt namelijk ook veel gelachen en gezongen. Er worden liters thee gedronken en soms ook een hoorn met mede.

In de tempel van de Godin staat devotioneel, polytheïstisch paganisme centraal.

Deze tempel kent geen leden en geen volgelingen. Iedereen die hier komt, volgt een eigen pad!


Wees welkom!

Een beetje geschiedenis


Deze tempel is ontstaan in wat ooit gewoon een huiskamer in Amsterdam was.

Altaren hebben langzaamaan de plaats van de meubels ingenomen.

Dit was niet het oorspronkelijke plan. Het grote beeld is jaren geleden gemaakt voor een openbaar altaar in een spirituele winkel in het centrum van Amsterdam. Maar die winkel ging failliet .... en zo is het gekomen. Niet van de ene op de andere dag, maar langzaam, stapje voor stapje.

Het is heel makkelijk zo'n tempel aan huis, geen gesjouw meer met tassen vol spullen die nodig zijn bij een ritueel. En vooral heel makkelijk om dagelijks rituelen te kunnen doen en Haar altaar en de energie te onderhouden, zonder de deur uit te hoeven.

Voordat het grote beeld was gemaakt, was er namelijk ook al een mobiele tempel voor de Godin, met een ander, eenvoudiger beeld. Deze tempel konden we met twee mensen binnen een paar uur opbouwen om bv jaarfeesten in te vieren. Maar tussen de rituelen door, bleef alles ingepakt.

bottom of page