top of page
  • Foto van schrijverZia Elohka

De Godin is LiefdeMijn relatie met de Godin is heel innig Zij heeft, op dringend verzoek, de plaats van mijn moeder ingenomen. Ik las gisteren een artikel over jeugdtrauma en hoe ontoereikende liefde daar een rol in speelt. Lange tijd heb ik gedacht dat mijn moeder helemaal niet van me hield. Dat was niet waar, ze hield wel van me op haar manier, maar ze kon mij niet de liefde geven die ik als kind nodig had in mijn onveilige jeugd. Haar liefde was ontoereikend. Toen ze mij, op dat moment zelf jonge moeder, vreselijk had teleurgesteld, heb ik het contact met haar verbroken. Dit liet me achter met een enorm gat in mijn ziel, vanaf dat moment stond ik er echt helemaal alleen voor. Mijn eigen vader afwezig, vader van mijn kind afwezig en mijn moeder afgestoten. En ik deed instinctief wat ik als klein doodsbang meisje ook al had gedaan. Ik zocht mijn toevlucht bij Haar. Als kind kende ik Haar alleen als Maria, die de wacht hield naast mijn bed, zodat ik kon slapen. Pas veel later leerde ik Haar kennen als Godin, de Grote Moeder. Als kleuter was ik al eens weggelopen van mijn moeder. Met de mededeling “Ik ga een andere moeder zoeken” trok ik zelf mijn jas aan, liep de 3 trappen af, de straat uit en 2 x de hoek om. Pas toen wist ik niet meer wat ik verder moest doen, ik draaide me om en zag dat mijn moeder achter me aan was gekomen. Ik ben teruggegaan naar die straten, sneed de banden met mijn biologische moeder door, liep dezelfde route, stond stil op dezelfde plek, draaide me om en daar was Zij, de Godin. Met wijd open armen wachtte Zij me op en noemde mij Haar dochter. Gisteravond in bed spookten de woorden ontoereikende liefde door mijn hoofd. Alle herinneringen aan wanneer die ontoereikendheid zich had gemanifesteerd kwamen weer naar boven. Je raakt het verloren gevoel van dat eenzame bange kind nooit helemaal kwijt, Er is meer dan een halve eeuw voorbij en dan toch weer ineens dat vreselijke eenzame verdriet. Net als toen voelde ik weer een aanwezigheid naast mijn bed. Deze vorm van licht sloeg Haar armen om me heen. Zoveel warme liefde, onvoorwaardelijk, onmetelijk en oneindig. Ik vroeg aan Haar: “Wat wil Jij dat ik de mensen over Jou vertel?” Zij zei: “Dat alles uit liefde is gecreëerd. Dat Ik liefde ben, voor iedereen”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page