top of page
seiðr_2__banner.jpg

Seiðr

DISCLAIMER
Er is nog niemand die door mij zo ver is opgeleid dat zij in staat zijn les te geven in seiðr.Sinds een paar jaar geef ik mijn kennis van seiðr door aan een klein groepje fijne, enthousiaste mensen.

Van degenen die nog altijd regelmatig komen, heeft niemand het idee dat zij al in staat zouden zijn om deze kennis zelf door te geven. Zij begrijpen dat een sjamanistische training vele jaren vergt, ze zijn zich bewust van hun nog bestaande beperkingen en hebben te veel respect voor de wijsheid van de Ouden om deze te grabbel te gooien.

Helaas is er ook iemand die ik heb moeten vragen om de seiðr-groep te verlaten. Zij heeft minder dan een jaar en onregelmatig een aantal lessen bijgewoond en juist zij probeert nu her en der de indruk te wekken dat zij voldoende van mij geleerd heeft om seiðr in haar eigen trainingen aan te bieden en zichzelf als specialist seiðr in b.v. discussies op Facebook te presenteren.


Helaas is niets minder waar!


Zij heeft inderdaad een aantal lessen van mij bijgewoond, maar ik heb haar moeten vragen om niet meer terug te komen. Ze had zo weinig voeling met de materie dat het steeds meer begon te storen voor de andere leden van de groep. Ik kreeg daar herhaaldelijk klachten over. Een persoonlijk gesprek hierover gaf geen verbetering.
Dat juist zij nu reclame maakt met seiðr, geeft wel aan hoe weinig ze van mijn lessen heeft begrepen.


 

bottom of page