March 24, 2018

February 19, 2018

January 22, 2018

January 8, 2018

January 6, 2018

November 6, 2017

November 1, 2017

Please reload

Recente berichten

De posts van dit blog zijn overgezet naar een andere pagina op de website.
Daar zullen voortaan nieuwe teksten worden gepubliceerd.

Het nieuwe blog vi...

Dit blog is verhuisd!

March 24, 2018

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Gebroken Godin

August 17, 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is mijn gebroken beeld van de Godin. Ik kocht Haar ooit voor 1 euro op koninginnedag. Pas toen ik thuis kwam, zag ik dat Ze gebroken was en heel lelijk gelijmd.
Op dat moment zat ik in een moeilijke fase in mijn relatie met de Vrouwe, dus het was eigenlijk geen toeval en heel symbolisch dat Ze de tempel binnenkwam.

De moeilijke fase ging weer over, maar het gebroken beeld bleef. Heel vaak staat Ze centraal op het tijdelijke altaar tijdens tempelbijeenkomsten. Nu symboliseert Ze voor mij het gebroken beeld dat veel mensen van het Vrouwelijk Goddelijke hebben.

Bij de laatste tempelbijeenkomst hebben we met elkaar Haar wonden gezalfd met geurige olie. En ineens is er dit bloemenaltaar om Haar heen ontstaan 

 

 

Het Vrouwelijk Goddelijke is voor mij iets heel anders dan the sacred feminine.
Dat is volgens mij nu juist ook een van de gebroken beelden die mensen gemaakt hebben.

Vrouwen die zichzelf godin noemen ....

Vrouwen zijn mensen en geen godinnen. De essentie van alle mannen en vrouwen is Goddelijk, maar dat maakt ons niet tot Goden. Dit is een diep mysterie waar de new age mee aan de haal is gegaan, zonder het te begrijpen. 

Het divine feminine is zo'n modewoord geworden, dat mensen het niet vaak niet eens opmerken dat ik het altijd heb over Feminine Divine. Het wordt dus vaak achteloos weer omgedraaid, alsof het geen verschil zou maken.
Maar het verschil is levensgroot. Het verschil tussen mensen en Goden is levensgroot. 

Dit zijn de gebroken beelden waarvan ik de wonden zalf, zodat het Vrouwelijk Goddelijke weer Haar gelijkwaardige plaats naast het Mannelijk Goddelijke zal kunnen hebben. Maar ik voel me vaak een Don Quichotte ....
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons