top of page
  • Foto van schrijverZia Elohka

Spirituele grootheidswaanzin

OK, voelde me weer wat beter en zat wat rond te kijken op Facebook. Kom ik een link naar een website tegen met teksten waar mijn haar recht van overeind gaat staan.

Waarom schrijf ik hier over?

Omdat het een schoolvoorbeeld is van de grootheidswaanzin die mensen kan overvallen als ze bezig gaan met Spiritwerk. Helaas kan dit gebeuren, omdat de kennis over op een gezonde en mild kritische manier met Spirits omgaan in onze cultuur helemaal verdwenen is.


Waar gaat het over? Dit: "Er is een groot hoogstaand Lichtwezen dat zorg draagt voor alle natuur- en lichtwezens in Europa; wij hebben dit Grote Lichtwezen in 2014 bij “toeval” ontdekt toen wij een opstelling deden over de Spirit van de Odiliënberg in de Elzas. Sindsdien werken wij met haar samen om in heel Europa de hunebedden-lichtwezens weer met haar te verbinden; "

Ja hoor! Jullie zijn zo speciaal dat je contact hebt met niet zomaar een hunebedbewoner, maar met 'Het Grote Overkoepelende Lichtwezen'. En natuurlijk zijn jullie nu uitverkoren om heel Europa te genezen. Om te beginnen is de theorie van lichtwezens die met hunebedden zijn verbonden een heel discutabel New Age verhaal. Het is ongeverifieerde en onbewezen persoonlijke gnosis. En dan ervan overtuigd raken dat je in contact bent met de hoogste in de hiërarchie... en nu wil je heel Europa healen en overal lezingen en workshops geven en... en...

Ho stop! Hoe weet je zo zeker dat deze spirit echt is wat ze zegt te zijn? Heb je wel eens van tricksterspirits gehoord? Die doen zich voor als iets dat jij graag zou willen ontmoeten en beginnen je vervolgens te manipuleren, voor de lol en omdat ze daar energie uit halen. Dit lijkt mij persoonlijk een klassiek geval! Want klopt de informatie die jullie over hunebedden menen te hebben wel met wat er in het algemeen over bekend is? oeps!

Jullie zijn de zoveelste slachtoffers die in de val getrapt zijn van wezens die helemaal geen 'lichtwezens' zijn, maar hongerige kwaadaardige spirits die alles uit je willen zuigen wat er in je zit. Ze geven je een beetje, zodat ze zich later kunnen volvreten. Maar jullie zitten vast in de val van spirituele grootheidswaanzin, dus het heeft totaal geen zin meer om jullie hier op te wijzen. Daarom schrijf ik dit ook niet voor jullie, maar voor al die andere mensen die met Spirits willen werken.

Er zal nl altijd een moment komen dat je op de proef wordt gesteld. De Spiritwereld wil weten wat voor (lekker) vlees ze in de kuip hebben. Dus je krijgt van alles beloofd, aanzien, macht, geld, healingpower, die ene lover, of wat dan ook, net dat waar jij het meest gevoelig voor bent. Als je hapt ben je verloren en zal je in de zeik genomen en misbruikt worden. Als je de val doorziet kan je beginnen aan een serieus pad samen met een aantal Spirits die jou wel zien zitten.

Geloof mij maar, ik ben daar ook geweest en was zwaar in verleiding. Maar iets in me zei op het laatste moment dat ik het niet kon vertrouwen. Toen ik het mijn lerares vertelde zei ze: "Ja, als je een beetje aanleg hebt, dan komen ze het altijd, minstens één keer, soms vaker, proberen." Die wetenschap heeft mij geholpen om nooit in de valkuil te stappen. Gelukkig had ik een lerares die met beide benen stevig op de grond stond. En daarom schrijf ik dit stukje nu, om vanuit mijn jarenlange ervaring te waarschuwen dat je er niet in moet trappen.

Ik ken een aantal grafheuvelbewoners. Zij hebben mij nooit gevraagd om meer te doen dan alleen wat betrekking had op het grafveld van hun eigen volkje. Ik kan een paar grafheuvels aanwijzen, waar je je heel erg welkom zal voelen. Dat is dan dus TE welkom, je gaat er vandaan met hoofdpijn en helemaal leeggezogen. Ik heb contact met een aantal natuurwezens, zij zijn heel lokaal verbonden aan een speciale plek (vandaar ook dat ze soms problemen veroorzaken als er ergens gebouwd is, omdat ze min of meer vast zitten aan zo'n plek.)

Deze plaatselijke Spirits kunnen soms hulp gebruiken. Maar wie ben ik om te denken dat ik wel even het energiegrid van de hele Aarde op orde kan maken? Ja, ik heb nu iemand in gedachte, die (gesponsord en al!) de wereld rondreist om 'portals' te openen.

Hebben jullie er al iets van gemerkt? Hij is al jaren bezig.

Alle lichtwezens van Europa met elkaar in contact brengen.? Alsof een lichtwezen zo hoog in de hiërarchie dat niet zelf zou kunnen. Alsof niet elk willekeurig lichtwezen dat niet zelf zou kunnen!

Beste mensen, JA! leer om contact te maken met Spirits. Maar hou alsjeblieft je voeten op de grond en blijf altijd kritische vragen stellen, aan jezelf en aan de Spirits. (Ik geef geen namen en websites van de mensen die ik heb genoemd. Dit stukje is niet om mensen voor gek te zetten. Het is een waarschuwing voor alle andere Spirtwerkers die nog niet in de valkuil gevallen zijn. ) Credit plaatje: bewerking van The Magician by Manolya F

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page